1. Ontdek je eigen personage:

Wat voor spreker ben jij, welke stijl en welke techniek past bij je? Kom je zakelijk of informeel over? Wat vertelt je lichaam over jou als spreker?

In de quickscan ontdekken we je sterke punten en verbeteren we je zwakke plekken. Aan het einde van de sessie ga je naar huis met inzicht in jouw eigen persoonlijke sprekersprofiel en inspiratie hoe je dit bij iedere gewenste gelegenheid kunt inzetten.

Meer weten

2. De kunst van het omdenken

(3 sessies van 1,5 uur)

Je bent al je hele carrière werkzaam in hetzelfde veld en je  wilt ook opdrachtgevers en klanten werven uit andere hoeken? Of, je bent een heel nieuw vak aan het leren!

In  drie sessies maken we samen glashelder wat je wilt vertellen, hoe je het gaat vertellen om in de slotsessie de vloer op te gaan met trainingsactrice Camie Bonger om jezelf krachtig en authentiek te presenteren.

Doel;  jouw kwaliteiten uit het vocabulaire van de kunstwereld vertalen naar begrippen en kwaliteiten die breder inzetbaar zijn en jezelf stevig durven neerzetten.

Meer weten

3. Het doek gaat open,  help!:

Spreken is het openbaar staat in de top 10 grootste angsten (glossophobia) van veel mensen. Ben je gevraagd voor een belangrijke speech op een groot congres en lig je nu al nachten wakker?

Een stoomcursus ontstressen zet je weer met beide benen op de grond. Een goede voorbereiding en veel oefenen helpen echt. Stapje voor stapje brengen we de angst terug tot gezonde spreekstress.

Meer weten


1.  Spreken is Drama

 (Tips en zelf spreken, 3 uur)

Voor je werk moet je soms op een vergadering een presentie geven, deelnemen aan een kennislunch of namens het bedrijf op bezoek bij de klant.

En het is niet meer dan menselijk dat je daar soms tegen op ziet.

In de masterclass ‘spreken is drama’ krijg je alle praktische ins en outs om een goed verhaal op te bouwen op een presenteerblaadje aangereikt, en met tips en trucs uit de theaterwereld oefenen we op de handvatten om jouw publiek te betoveren met woorden.

Meer weten

2. Hoe hoort het eigenlijk?

(Schrijven en herschrijven, 2 uur)

Reis door de klassieke retorica.  Wat kunnen wij leren van de Grieken en Romeinen? Oefen op basis van een eigen tekst met alle verschillende stijlfiguren en -vormen en maak kennis met een eeuwenoude schat aan mogelijkheden.

Aan de hand van de beste voorbeelden uit de geschiedenis van de welsprekendheid kijken we wat overtuigt en waarom. Naast de klassieke retorica laten we ons natuurlijk ook inspireren door modernere manieren van storytelling. 

Meer weten

3. Great openings en closings

(Hoorcollege, 1,5 uur)

Willen jullie als groep verrijkt en geïnspireerd worden door de mogelijkheden van een goed doorvoeld en goed opgebouwd verhaal? Maar is zelf het podium op nog een stap te ver?

Dan is ‘ Great openings en closings’ een ideale eerste stap om kennis te maken met de magie van een goede speech. Leun veilig achterover en laat je meevoeren door middel van  magistrale of juist mislukte redevoeringen, waarbij we inzoomen op historische openingen en in vervoering brengende slotwoorden.

Meer weten