Een nieuwe kans voor de gratis introductieworkshop bij Ondernemershuis Crataegus,

16 april 2015:   19.30-21.00

 

Schrijf je in via yesyoucan@sprekenisdrama.nl!

Is spreken voor jou een drama of kun jij drama leggen in het spreken?

Jaren geleden heb ik ervaren dat speechen zo ontzettend meevalt. Dat het eigenlijk redelijk makkelijk is om gewoon een aardig verhaal te houden, dat fake it till you make it werkt en dat ik zelf vanuit mijn jarenlange ervaring als dramaturg heel makkelijk mensen verder kan helpen door middel van theatertechnieken.

De meeste mensen vinden het echter, zacht gezegd, niet erg leuk om in het openbaar te spreken. Wereldwijd staat public speaking in de top 10 van grote angsten, samen met verdrinken en verbranden.

Als Nederlander heb je dan ook nog twee dingen tegen je.

1. De doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg-mentaliteit. Dus oefenen, dat hoeft echt niet. En opvallen zeker ook niet.

2. Met de invoering van het kringgesprek in de jaren ’70, verdween het laatste restje kennis over de kracht en waarde van spreken in het openbaar uit ons land.

Het kan zoveel beter en zoveel leuker. Kom langs en laat je inspireren door eeuwenoude theatertechnieken, door tips en tricks van de Romeinen en Grieken uit de oudheid en, last but not least, TED! Speechen is terug van weggeweest en aan de hand van sprankelende voorbeelden vertel ik jullie, gratis en voor niks, gedurende anderhalf uur, over hoe je kunt spreken in het openbaar zonder op het podium te sterven van angst. Wie weet ga je het nog leuk vinden…

Kom langs voor deze informele kennismaking over de kunst en kunde van het speechen.

Yes you can too!