Wie ben ik?

Ik, Hannah Roelofs,  studeerde Film-, Theater- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en werk al meer tien jaar als dramaturg in de theaterwereld.

Mijn liefde voor het gesproken woord bleek mooi aan te sluiten bij mijn talent en plezier om me in iemands anders en andere vakgebieden te verplaatsen. Iemand helpen met het bouwen van een goede speech is voor mij net als bij de dramaturgie van een theatertekst of -voorstelling,  een kwestie van meedenken, structureren en reflecteren.

bambi_149-002

 

 Wat doe ik?

Mijn methode is een drietrapsraket.

1. We vertrekken altijd vanuit de inhoud, vanuit jouw bevlogenheid. Hoe helderder je doel geformuleerd is hoe makkelijker het is om je betoog te bouwen.

2. Pas daarna de vorm. Om te zorgen dat je publiek meekrijgt wat jij wil dat ze meekrijgen heeft je verhaal een goede opbouw en spanningsboog nodig.

3. De kunst van het vertellen

Oefeningen in omgaan met spanning, echt contact leggen met je publiek,  jezelf blijven,  maar wel je beste speechende zelf.

Net als bij een acteur zijn jouw lichaam en stem je belangrijkste instrumenten.  Je hoeft niet te veranderen in iemand anders, maar je leert te gebruiken wat je zelf in huis hebt.

Waarom vind ik dit belangrijk?

Door een goede speech blijven al je collega’s wakker en weten ze eindelijk waar jij mee bezig bent. Met een goede speech kun je een volk troosten na een nationale ramp. Met een goede speech kun je het homohuwelijk erdoor krijgen in een parlement.

Een goede speech kan verbinden, vieren, troosten en redden. Kortom een goede speech kan de wereld een leukere en misschien wel betere plek maken.